News

Кафеана „Кермес“, „Опатија“, ресторанот „Меркез“…. незаборавните летни феномени и шеми на Скопје

Омиленото место на скопјани за прошетка, некогаш биле првата „Шел“ бензинска...

loading...

Вечерите во Скопје биле исполнети со џагор.

Омиленото место на скопјани за прошетка, некогаш биле првата „Шел“ бензинска, култната кафеана „Кермес“, првата железничка … и во „Гранд хотел“ и на Кале, каде што ресторанот го држеше „Меркез“.

Loading...

Летната релаксација, шармот и убавината што ја нудеа базените, потоа „Опатија“, „Офицерска бавча“, ресторанот-тераса „Златен брег“ под Калето, Тоа се само делови од незаборавните летни феномени и шеми на Скопје, кои мнозина жители, како драги спомени, сѐ уште ги носат во себе.

Фото: Фејсбук

loading...
Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close