News

Познатиот балкански новинар ги шокираше сите: „Ме мачат овие податоци за смртноста на Италијанците од коронавирусот“

Горан Милиќ за епидемијата и теориите на заговор

loading...

Секојдневното пребројување на ново заразени и починати од корона вирусот на секој агол на земјината топка и нивно поставување преку медиумите, веќе со недели создава психоза кај луѓето, па на многумина им се чини дека нема излез.

Најцрната статистика, по Кина, се податоците што секојдневно пристигнуваат од Италија, каде деновиве загинаа рекордни 919 луѓе и тоа за само 24 часа – сите од вирусот корона.Сумирајќи го сето ова, познатиот новинар Горан Милиќ постави неколку прашања на својот Фејсбук профил, односно тој објави објава во која ја гледа целата ситуација од порационален агол:

Loading...

„Ме збунуваат овие податоци за смртноста на Италијанците од корона вирусот. Рекорд 919 починаа денес. Пред да се открие короната, на пр. во текот на 2018 година во Италија починаа околу 647,000 луѓе. Во просек, 1770 на ден.

Сега само 919 умираат од короната. Дали ова значи дека сега, во просек, 2 689 луѓе умираат во Италија секој ден?

loading...

Или, смртните случаи од срце, вени, карцином, СИДА, грип, пневмонија и слично, во голема мерка му се припишуваат на коронавирусот во оваа конфузија и дезинформираност? Бидејќи чудно е тоа што за италијанската статистичка служба досега не станала релевантно да направат споредбата на вкупната смртност на пр. во март 2018 година со март 2020 година.

Прашањето е јасно, дали 919 Италијанци сега умираат повеќе дневно или стапката на морталитет на други болести нагло се намали?“

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close