News

Шилегов на прошетка низ Водно со децата од Дневниот центар за деца од улица

Градоначалникот Шилегов во пресрет на новогодишните празници им подели пакетчиња и им посака среќа и здравје во новата 2020 година.

loading...

Корисниците од Дневниот центар за деца од улица од Шуто Оризари денеска заедно со градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов го посетија планинарскиот дом на Водно.

Градоначалникот Шилегов во пресрет на новогодишните празници им подели пакетчиња и им посака среќа и здравје во новата 2020 година.

Loading...

За децата беше организиран и едукативен дел – членовите на планинарскиот клуб ПСК „Бистра“ зборуваа за планинарењето и за неговото значење за здравјето, а спасителите од Спасителната станица на Црвениот крст на Водно се осврнаа на безбедноста при движење на планина, за заштитата од повреди и за укажувањето прва помош во случај на незгоди при планинарење.

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close