News

ИНЦИДЕНТ ПРЕД СОБРАНИЕ: Околу 20-тина пензионери, со бастуни удираа по автомобили пред Собрание (видео)

loading...

Група на не повеќе од 20 пензионери предизвикаа инцидент.

Откако почнале со бастуми да удираат по автомобилите кои се обиделе да поминат на улицата пред Собранието на Р.Македонија, каде веќе со недели е блокиран сообраќајот поради нивниот протест.

Loading...

Со бастуни и тупаници удираа по автомобилите, а летаа и најразлични навреди и пцовики кон луѓето кои се обидуваа да поминат на улицата пред Собранието на Р.Македонија, на пат кон дома од работните места.

Група од околу 20-тина пензионери, кои веќе со недели протестираат пред Собранието и ја узурпираат можеби најважната сообраќајница во Скопје, почнаа да стануваат агресивни кон возачите кои пак со недели се исфрустрирани од масовниот сообраќаен метеж кој се предизвиува во градот, токму поради овие 20-тина лица.

loading...

Полицијата се уште не превзема мерки да ги отстрани овие луѓе од улица, кои имаат закажани протести секој ден во текот на работната недела.

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close